Tanuláskontroll és gyermekagykontroll
Segíthetünk a felnőtteknek és a gyerekeknek a hatékonyabb, gyorsabb tanulásban ⇒ Tanuláskontroll, Villámolvasás, Gyermekagykontroll,
s abban, hogy világodban életed egyre teljesebbé, boldogabbá váljék ⇒ Lépcsők és Korlátok- tréning sorozat
Kapcsolat
  •   Magda Katalin: +36 30 903 1468
  •   Bakos Kornél: +36 30 967 5229
Bővebben

Receptek

Minden ép ember közösséget keres, és e keresés során nő föl az ember, akár a csillagokig; de ha lemond erről, ha elfelejti az álmát, összezsugorodhat akkorára is, mint a trágyagalacsin-hajtó szkarabeusz bogár. A lélek azon fáradozik, hogy szeressen és szeressék, mert csak így találhat közösségre; vágya olyan határtalan, hogy minden megaláztatás egy szíven szúrással, minden dölyfös szó egy gyilkossággal ér föl; ezért is, hogy védekezhessen a szeretetlenség ellen, kell az embernek az álmodozás, még ha elveszítheti is integritását a pszichológusok szerint. Álmodjatok, álmodjatok hát, mert az álmodót meg lehet ölni, de az álmot soha. Aki nem álmodik, az nem tud kilépni önmagából; aki nem tud kilépni önmagából, az semmit sem tud majd másoknak adni; aki semmit sem ad másoknak, annak másoktól sem jár semmi, azt elhullajtja az idő: mint száraz levelét a fa.

Paulo Santarcangeli

Végy 12 hónapot, tisztíts le róla nagyon alaposan minden keserűséget, kicsinyességet és kishitűséget! Ezután ossz el minden hónapot 30 vagy 31 porcióra úgy, hogy a mennyiség egész évre elegendő legyen! Az egy napra jutó anyagot keverd össze egy rész munkából, két rész humorból és derűből! Ehhez adj három púpozott kanál optimizmust - ez nagyon fontos! -, egy teáskanálnyi türelmet, egy csipetnyi iróniát és egy ujjhegynyi tapintatot! Ezután az egész masszát öntsd le gazdagon szeretettel, de ügyelj, hogy ezzel semmiképpen ne takarékoskodj! Az egész fogást ajánlatos feldíszíteni egy csokor figyelemmel! Sok boldogságot a "fogyasztásához"!

Pirók Zsolti gyűjtése alapján

Az intelligens kételkedés nem azt jelenti, hogy ellenállunk az információnak Nincs jogunk kidobni semmit, amíg utána nem jártunk, le nem ellenőriztük, ki nem próbáltuk volna! A bölcs ember számára a kételkedés ezt jelenti.

B. K.

Mivel gondolataiddal teremted világodat, törekedj arra, hogy azt tedd, amit mondasz, s azt mondd, amit gondolsz! A teremtés így örömteli lesz, s bizonyosan boldogságot hoz, nem csak magad, mások számára is.

B. K.

A legnagyobb és legnemesebb öröm az ember számára ebben a világban új igazságokat felfedezni, majd az öreg előítéleteket sutba dobni.

Nagy Frigyes

Rá kell jönni, hogy a dolgokat megismerni nem kötelesség, hanem gyönyör.

Hegedűs Géza

Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk. És őket is a keresők útjára kell vezetnünk.

Rudolf Steiner

Az egyéni létnek olyannak kell lennie, mint a folyónak: először kicsi, szűk partok közé szorult, szenvedélyesen rohan sziklák és vízesések között. Majd a folyó fokozatosan szélesedik, partjai hátrább vonulnak, vize csendesebben áramlik, s végül is, minden látható törés nélkül beletorkollik a tengerbe, és fájdalommentesen veszíti el egyedi életét. Azt, aki ilyennek látja az életet, nem gyötri a halálfélelem, mivel mindaz, ami számára fontos, folytatódik. És amikor életereje fogytán fáradtsága nő, a pihenés gondolata nem fogja bántani. Én munka közben szeretnék meghalni, abban a hitben, hogy mások folytatják azt, amit én már nem csinálhatok tovább, és megnyugszom a tudatban, hogy ami lehetséges volt számomra, azt meg is tettem.

Bertrand Russel

Legyünk büszkék arra, amik voltunk, s igyekezzünk különbek lenni annál, amik vagyunk.

Herman Ottó

A legjobb módszer önmagunk felvidítására, ha felvidítunk valaki mást.

Mark Twain

Mindenkit csak arra lehet megtanítani, amit már úgyis tud, arra viszont meg kell tanítani.

Aquinói Szent Tamás

Az emberi gondolkodás nem racionális, és ez így racionális.

Mérő László

Számos nem buddhista, és még néhány buddhista körben is a meditációt olyan gyakorlatnak használják gyűjtőfogalomként, melyek erős élményeket okoznak. Szabálytalan légzést alkalmazó gyorslégzési technika, különféle szótagok elragadtatott kiáltása, a fülek és a szemek nyomása, hosszantartó csendes üldögélés megfelelő instrukciók nélkül, meztelen séták az erdőben, rebirthing, tenyérjóslás – csak néhány ajánlat a sokszínű kínálatból. Ezzel szemben minden hagyományos buddhista meditációnak egyetlen célja van: lehetővé tenni a gyakorló számára, hogy erőfeszítés nélkül nyugodjon abban, ami van.

Láma Ole Nydahl

Annak megértése, hogy a fájdalomnak és a többi nehézségnek csupán annyi ereje van, amennyit mi adunk nekik, megszabadít bennünket az alapjában folyton változó és felszínes mentális fátylaktól. Így elegendő tér szabadul fel azon örömteli bizonyosság megtapasztalásához, hogy a tudat valódi természete félelemnélküli bölcsesség, önmagától keletkező öröm és aktív szeretet. Nincs ennél vonzóbb út a megvilágosodáshoz!

Láma Ole Nydahl

Mindenki az isteneket és ördögöket mutatja meg, a jót és a rosszat, de Buddhát ez nem nagyon érdekli. Ő megmutatja nekünk a nyílt teret, amely mindent lehetővé tesz, ahol az istenek és az ördögök megjelennek, változnak; a ragyogó tisztaságot, ami felismeri és megérti ezt, és a tényt, hogy ez a tér határtalan. Buddha a tudatra mutat. Mindenki más arra, ami a tudatban történik. Ez az igazán nagy különbség.

Láma Ole Nydahl

Bakos Kornél Facebook oldala:

bakoskornel.hu

Látogatók száma: 746738