Tanuláskontroll és gyermekagykontroll
Segíthetünk a felnőtteknek és a gyerekeknek a hatékonyabb, gyorsabb tanulásban ⇒ Tanuláskontroll, Villámolvasás, Gyermekagykontroll,
s abban, hogy világodban életed egyre teljesebbé, boldogabbá váljék ⇒ Lépcsők és Korlátok- tréning sorozat
Kapcsolat
  •   Magda Katalin: +36 30 903 1468
Bővebben

Kati

Szia Kornél!

Tibinek mondtad, hogy várakozási idő alatt nem aktiválunk, bármi más oké. Ebbe a bármi másba egy másik könyv vagy írott anyag villámolvasása is belefér? Gondolom ekkor újabb 20 perccel kitólódik az aktiválás. Nem vagyok teljesen biztos a dolgomban. :( Adózási ismeretekből meg van adva egy nagy rakás adójogszabály a tankönyv mellé kiegészítésnek. Villámolvasni akarom az összeset, mielőtt aktiválni kezdenék. Jól értem, hogy az utolsó jogszabály-szöveg villámolvasása után minimum 20 perccel kezdjem el az aktiválást?

papa

Gábor! Az mind lehetséges, amiről írtál, de nem jellemző! A módszer remekül használható, de nem oly módon, ahogy azt elképzelted. Az is kérdés, mire és az életed melyik területén szeretnéd hasznát venni. A legtöbben a tanulásukat szeretnék megkönnyíteni, s alább olvashatod a tapasztalatokat. Mások a munkájukban látják hasznát a rendszeres szakirodalmak fotóolvasása révén. Javallom a "Villámolvasás" c könyvet, 1.990 Ft, tanulmányozás céljára, s aztán várlak egy izgalmas tanfolyamon.

Gábor

Üdv
Hallottam már erről a villámolvasásról, de nem teljesen világos számomra, hogy mit is takar. A villámolvasott szövegnek csak a tartalmát tudjuk felidézni, vagy teljesen pontosan szóról szóra?
Másik kérdés: tegyük fel, hogy egy már profi villámolvasó elolvas villámolvasással egy könyvet, ha én azt valahol kinyitom és felolvasok belőle egy mondatot, akkor meg tudja mondani, hogy az hányadik oldalon van? Mert ugye mentálisan lefényképezte az oldalt, vagyis akkor az oldalszámokat is.
Utolsó kérdés, hogy a villámolvasott szövegből mire lehet visszaemlékezni? Csak arra amit hasznosnak találtunk, ami számunkra fontos, vagy mindenre? Aktiváláskor olyan mintha lelki szemünk elött ott lenne a nyitott könyv és onnan olvassuk fel a gondolatokat?
Előre is köszönöm a válaszokat

papa

Kedves Barátunk!
Örömmel értesítelek, hogy Duncan újra eljön hozzánk májusban Zene megértése szemináriumot tartani!!!!
Pontos időpont ITT!

Egyéb infók és jelentkezés a www.zenetanfolyam.hu oldalon.
Várunk szeretettel,
Üdv:
Petz Ildikó, tanfolyamszervező
06-705876116
www.zenetanfolyam.hu

papa

Köszönjük Anna!Várlak a Villámolvasáson.

Demeter Anna

Kedves Kornél!
Ugyan már szóban elmeséltem és megköszöntem a tanfolyamod adta lehetőségeket, azért leírom egy üzenetben is, hagy legyen ez ösztönző erő a kételkedőknek és lelkesítő a többieknek.

Harmadéves orvostanhallgatókét az életem 95%-át a tanulás teszi ki, egy vizsgaidőszakban több ezer oldalt kell elsajátítani,s természetesen nem elég csak a vizsgáig bebiflázni, hisz emberi életek forognak majd kockán.
Régen rengeteg időt töltöttem a tanulással, még többet az ismétléssel és annál is többet a görcsöléssel, aggódással és a nemalvással.

Egyszer aztán megelégeltem és elmentem a Tanuláskontroll tanfolyamodra. 2 nap volt mindössze, de nekem egy új életet jelentett. A következő számonkérésre már a te módszereddel készültem. Minden tanulás előtt relaxáltam, s beprogramoztam az agyamba,hogy tökéletesen haladok majd, s minden amit tanulok élesen bevésődik, s azt bármikor elő is tudom hívni memóriámból. Elmetérképes módszerrel készítettem a jegyzeteket tonnaszámra. Egy színes móka kezdett lenni a tanulás, ami idáig egy kínszenvedés volt. A mindennapok megváltoztak, a görcs a gyomromból eltűnt és élveztem, hogy tanulok, egy szivaccsá változott az agyam, ami a jobbnál jobb rajzokat pillanatok alatt rögzítette. Bármikor visszagondoltam egy tananyagra azonnal beugrott a hozzá tartozó ábra. A reggeli relaxálás eredményeként egész nap jókedvem volt, nem pánikoltam ,hisz tudtam,hogy amit egyszer megrajzolok,az többet nem száll ki az agyamból. A frissesség fenntartása érdekében, fél óránként szellőztettem és agyserkentő tornát végeztem. Hihetetlen, végre nem egy óra semmittevés és bambulás után jövök rá, hogy már rég nem fog az agyam és pihenni kéne, hisz ezzel mindezt megelőzöm. Egész nap friss maradok és ugyanolyan intenzitással tanulok.

Az egyetemen nagy a verseny a diákok között. A jó eredmények ellenére mindig kételkedtem magamban, hogy ide való vagyok e, bírok e ekkora terhelést. A válasz igen, ezzel a módszerrel többé sosem merült fel bennem ez a kérdés. Nekem nem a jobb jegyekre volt szükségem,hanem a szabadabb életre. A görcsölés,aggódás és nemalvás megszűnt, az ismétlési idő 90%-kal lecsökkent,így más dolgom nem is maradt,mint megtanulni a tananyagot és részt venni a saját életembe.

Felbecsülhetetlen kincset kaptam vissza!Őszintén köszönöm!

Üdvözlettel:

Demeter Anna

papa

Tibi! A várakozási idő alatt nem aktiválunk, bármi más oké.Vegyítheted a fotóolvasást és a programozást, valamint mindkét példád rendben van.
Csak lazán!!! Hajrá!

papa

Köszönöm, Márti, a többiek nevében is, és gratulálunk!!!

Márti

Szia Kornél!

Másodéves joghallgató vagyok és a szeptemberi és októberi kurzuson vettem részt.

Ez volt az első olyan vizsgaidőszakom, amelyet nagyon élveztem és kevésbé stresszesen éltem át, és ki tudtam élvezni mind a szóbeli mind az írásbeli vizsgáim perceit (óráit).
Azt hittem, hogy ez lehetetlenség mikor erről hallottam mástól és egyszerűen saját magamon is meglepődtem, hogy vizsgák előtti éjszakáimon mennyire nyugodtan tudtam aludni, rémálmok nélkül.
A vizsgáimra való felkészülési időben alkalmaztam a villámolvasáson és tanuláskontrollon tanultakat: a 3 ujjas technikát, a relaxációt alvás előtt, felkelés után, és tanulás előtt is, nem is beszélve a vizsgán tételhúzás előtt. Az esetek többségében azt a tételt sikerült kihúzni, amelyet akartam, és legtöbbször mosolyogva ültem le a kidolgozáskor és magabiztosan adtam elő a tanultakat, és szinte minden egyes mondat pontosan és szó szerint jutott az eszembe, mindenféle megerőltetés és magolás nélkül.
A legnagyobb eredmény, amelyet fel tudok mutatni az, hogy nyugodt voltam a vizsgaidőszakban, az eredményem tavalyhoz képest 1,3 átlaggal javult, és sikerült mindenhez pozitívan állni (nem csak a vizsgáimra értem)!
Csak ajánlani tudom ezt a tanfolyamot!

Magda Katalin

Judit! Megbeszéltük.

judit

Kedves Kata és Kornél! Ugye fogtok válaszolni? Nagyon várom a ti ajánlásotokat és meglátásotokat. További szép vasárnapot! Üdv!

judit

Kedves Kornél! Judit vagyok Miskolcról és a 17 éves tündéri gimnazista lányomnak szeretnék segíteni, segítséget nyújtani, mert az élet számos területén sikerei vannak, egyedül a tanulás az ami (persze a szorgalma is lehetne nagyobb)nem úgy megy ahogy kellene. A pedagógusok segítségnyújtása - tisztelet a kivételnek egyenlő a nullával. Az itthon megtanult tananyag visszaadása az iskolában hatalmas gondot okoz. Tudom, egyszerűen "nem tanult meg tanulni". Költözés, válás is hozzájárulhat, de szeretném az én egyébként zizegő lányomat újból sikeresnek és boldognak látni iskola után is. (nem feltétlenül kitűnőt jelent)Kb. 3 hete ismerős találkozása útján foglalkoztat, nem csak engem ,hanem a lányomat is az agykontroll tanfolyam és a tanuláskontroll, villámolvasás stb. Még igazából nem ástuk bele magunkat ezen tanulmányokba, de szeretném ha a febr. 4-5-én Egerben induló agykontroll tanfolyamon részt vehetne. Kérdéseim: ez megfelelő lesz e számára, a tanulásban önmagát ösztönözze, vagy a tanulásban hatékonyabb legyen? Vagy mit javasolsz ezen kívül számunkra célirányosan. Sajnos anyagilag nem engedhetek meg bármit, egyedül nevelem lányaimat 75 ezer forintból. De bármit megteszek és sürgős lenne számára vmilyen hatékony módszer! Őt is minden megoldás érdekli. Miskolcon élünk, itt a környéken ajánlani tudsz e valamit? SOS!! Nagyon nagyon szépen köszönöm, hogy elolvasod hosszúra sikeredett írásomat és NAGYON várjuk válaszodat!!

papa

Köszi, Kati! Hogy a többiek is értsék: megtapasztaltad, mi a különbség egy fotóolvasott és egy nem fotóolvasott könyvvel való foglalatoskodás között. Ott lesz a tanfolyam az első emeleten.

Kati

Szia Kornél!

A január 14-15-ei villámolvasás tanfolyamot végeztem el nálad. A 15-én esti élményemet szeretném megosztani. Első nap a Kérd és megadatik! c. könyv első részét villámolvastam és aktiváltam. Nálam volt a második rész is, de azzal akkor nem foglalkoztam. Vasárnap este hazafelé a vonaton elolvastam olyan kb. 10 fejezetet az 1. részből, majd úgy gondoltam beleolvasok a 2. részbe is. Nekem itt jött az aha! élmény. 2 bekezdés után legszívesebben a sarokba vágtam volna a könyvet. Az 1. kötethez képest kínszenvedés volt olvasni. Ennek persze az lett a vége, hogy mire leszálltam a vonatról, villámolvastam a 2. kötetet is.
Köszönöm szépen a két napot, és már előre várom a február 25-ei tanuláskontroll tanfolyamot. Az is ott lesz, ahol a villámolvasás volt, ugye?

papa

- Evelin! Szolnokon nemrégen volt villámolvasás, s évente egyszer van. Bp-en folyamatosan elérhetőek a tanfolyamok, s Szolnokról is - ahogyan külföldről is - vannak rendszeres résztvevők.
- Márta! Hívj: 30/9675-229

Ollé Márta

Szeretném megtudni,hogy hol lesz Pesten a febr.11-12.villámolvasás tanfolyam?Üdv.Márti

Nagy Evelin

Sajnálattal olvastam, hogy Szolnokon középiskolások részére nem indul sem villámolvasás sem tanulaskontroll 2012ben érettségiig. :((
Pedig érettségi előtt állok,és mivel sok jót olvastam róla,szerettem volna én is elmenni,hátha sok jót hasznosíthatnék... :(

papa

Gratulálunk, Kriszta, és köszönjük, hogy megosztottad velünk! Boldog Új Évet Neked és egyúttal minden kedves ismerősnek, tanítványnak!
Szeretettel: Kati és Kornél

Szalontai Kriszta

Sziasztok! Egy sikertörténetet szeretnék leírni. Nyáron végeztem el a két tanfolyamot Kornélnál.
Egy tantárgyból először zh-t írtunk, majd egy héttel később kellett szóbelizni. 600 oldalas könyv volt a tananyag. Két teljes hetet akartam rászánni, a nehézsége és terjedelme miatt. Az első héten a zh-ra akartam készülni, konkrét dolgokat, számadatokat tanulni, a második héten az összefüggéseket akartam átlátni. A zh négyes lett (senki nem kapott ötöst), s a második héten már "unatkoztam" a könyv fölött, csak átlapoztam, és inkább a karácsonyra készülődtem. A szóbeli is négyes lett, aminek nagyon örültem egy ilyen nehéz tantárgy esetén.
A tanulási idő jócskán lerövidült, s megmaradtak bennem a tanultak, ráadásul magabiztosan mentem vizsgázni, mint aki tudja a tananyagot. 1 hét=600 oldal=négyes. Köszönöm Kornél!
Üdv: Kriszta

papa

Igen, Köszi, Dóri!

Látogatók száma: 788710