Tanuláskontroll és gyermekagykontroll
Segíthetünk a felnőtteknek és a gyerekeknek a hatékonyabb, gyorsabb tanulásban ⇒ Tanuláskontroll, Villámolvasás, Gyermekagykontroll,
s abban, hogy világodban életed egyre teljesebbé, boldogabbá váljék ⇒ Lépcsők és Korlátok- tréning sorozat
Kapcsolat
  •   Magda Katalin: +36 30 903 1468
Bővebben

Ham

Szia Timi!
Írtam emailt!

Timi

Ham, en most vagyok tul az elso zh-mon, amit villamolvasas-elmeterkepezes modszerrel tanultam, bar nem volt ennyire durva, mint a tied. Nekem a fogalmaknal nagyon sokat segitett, hogy leirtam a fogalmat (nekem nem volt olyan sok, igy neked tenyleg inkabb a konyvben kellene dolgoznod - ha nem sajat a konyv vagy nem szivesen firkalsz bele, esetleg hasznalj ontapados cetliket a margon, amiket le tudsz szedni, mielott visszaadod), majd kis elagazasokkal, mint az elmeterkepben, hozzakapcsoltam azt az ot-hat kulcsszot, ami a fogalomban szerepelt. Igy nem az egesz fogalmat kellett magolni, csak a kulcsszavakat, ami alapjan mar osszeallt a mondat a fejemben.

Egyebkent, Kornel, szeretnem megkoszonni a tanultakat, mert nagyon jol sikerult a zh, bar eredmeny meg nincs, de biztos vagyok benne, hogy jo pontszamot erek majd el. Kicsit izgultam, mert nemcsak a targybol vizsgaztam, hanem villamolvasasbol is, hiszen mostanra mar az egesz evfolyam eszrevette a szines kis jegyzeteimet, es nagy erdeklodes kiserte a dolgot. :P Ugy erzem, meg gyorsitsnom kell a tanulasi tempomon, de ez biztosan menni fog, ha kicsit visszarazodom a tanulasba, es persze nagyon jo volt egy sikerelmeny igy az elejen. A villamolvasasnak es a tanfolyamnak pedig terjesztem a hiret, minden erdeklodo evfolyamtarsnak, aki racsodalkozik az elmeterkepeimre, megadom a honlap cimet. :)

Tovabbi jo munkat! Ham, kitartast a tanulashoz!

papa

Az adagokat a memorizálandó egyszeri mennyiségre értettem. A helyzet az, hogy ha tényleg "verseskötet", a memorizálásra hegyeződnek ki a dolgok (A Tanuláskontrollon foglalkozunk ezzel részletesen valóban), de tudod ezt segíteni a többszöri fotóolvasással, a színezéssel, akár a könyvben, s leginkább a rajzolással, mert biztos, hogy itt-ott van mit.

ham

Szia, egyébként mit értettél ezen?
"megfelelő adagokra osztva tanulnám vagy ahogy eddig" -normál tanulásra gondolsz?
Eddig azt csináltam fentről lefele és ahol olyan rész volt merültem de nem jutottam előre..

ham

Kicsit olyan mint egy verseskötet ez a két könyv. Van egy író és az összes versét meg kell tanulni szóról szóra.

ham

Nem voltam tanuláskontrollon, csak villámolvasáson, így azt sem tudom miről van szó.

papa

Én a helyedben biztos, hogy elkészítenék egy összefoglaló elmetérképet, lehet egy A/4-re, s aztán számomra megfelelő adagokra osztva tanulnám (3 ujj technikával, ha tudod, vagy ahogy eddig, s persze fotóolvasnám többször (ezt, ahogy gondolod). Ha látod egyszer az egészet egyben, összeállnak a dolgok. Ezért fontos az összefoglaló elmetérkép, amit másnap csináltunk, emlékszel?

ham

Elmetérképet készíteni így nagyon nehéz hozzá, mert max kimásolom a könyvet ami napikig tart. Annak meg semmi értelme hisz ugyanott vagyok, ahol normál tanulással.

ham

Sziasztok!
Voltam villámolvasás tanfolyamon. Egy 700 oldalas közigazgatási (2 könyvből áll) dolgot kell megtanulnom. Lesz beugró is=zh. Az egyik könyv totál a lényeg magolnivaló, nincs benne felesleges dolog. Telis tele felsorolással. 4 napja olvasom a módszerrel, ahol kell merülök stb. de totál nem áll össze a kép, mivel a felsorolás nem összefüggő..Tudtok segíteni hogyan csináljam?

papa

Balázs! Ha valaki tud erre válaszolni, az AK. Iroda: 06-1/488-0118, hétköznap 09.00-15.00 között. A legnagyobb esélyed azonban a debreceni vagy a nyíregyházi felnőtt agykontroll tanfolyamon lenne, ha ott rákérdeznél. Biztos, hogy ott helyben is találnál tanárokat. Sok sikert!

Török Balázs Antal

Sziasztok, szia Kornél!
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy ismertek -e agykontrollos módszerekkel tanító, konkrétan matek, fizika, angol tanárokat??? (hajdúböszörményi vagyok, Debrecenben tanulok...)

Timi

Csilla, szerintem felnőtt agykontroll tanfolyam után az agykontroll.hu-n érdemes nézelődni, itt csak gyermekagykontroll és gyermek/felnőtt tanuláskontroll, villámolvasás található. Sajnos a következő fél évben ott sem láttam soproni lehetőséget (én is soproni vagyok, örülnék neki, ha lenne), viszont februárban lesz Győrben lehetőség. http://agykontroll.hu/tanfolyamok-felnotteknek

Szabo Csilla

Mikor lesz agykontrol tanfolyam Sopronban felnötteknek?

papa

Nem akarok cinikus lenni, de a tanácsom az, hogy memorizálj! Ha "csak" arra vársz, hogy "beugorjon", az édes kevés. Beszéltünk erről a tanfolyamon eleget. Hívj fel, megbeszéljük, mit lehet tenni!

Bastet

Sziasztok!
Elvégeztem a tanfolyamot,de nem igazán működik.Mindig van célom,látom a radaroldalt,elmetérképet készítek,kérdéseket teszek fel,a három ujj technikát is alkalmazom,mégsem ugrik be semmi a vizsgán.Pedig az AK nagyon jól működik,több sikerem is volt már.Valakinek van ötlete,hogy mit csináljak másképp?
Előre is köszönöm!
Bastet

Molnár Dávid

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék ,hogy van-e még hely a
november 6-án induló tanfolyamra !
Válaszát előre is köszönöm,
üdvözletem

Timi

Kedves Andi!

Hasonló problémával küzdök én is: mindig hagyom, hogy az egyéb érdeklődéseim, hobbijaim, egyéb teendőim elvonják a figyelmemet a tanulástól, pedig mivel levelezőn tanulok, jócskán kellene bele energiát fektetnem.

Én a következő problémamgoldó technikára akadtam az agykontrollos módszerek között (az utolsó lépést leszámítva, illetve azt "átvariálva" bárki megpróbálhatja).

A teendő:
1) Fogalmazd meg a problémát. (Pl. mindig elbliccelem a tanulást)
2) Tárd fel a probléma okait, gyökereit, miértjeit. Ehhez tegyél fel kérdéseket. (Pl. miért nem szeretek tanulni? - mert nem látom hasznát az anyagnak; miért szánom másra az időt? - mert a többi hobbim jobban érdekel; stb.)
3) Keress megoldási lehetőségeket. Ehhez én a brainstorming ötletelés szabályait alkalmaztam. Ezek: 1. minden ötlet felkerül a táblára/papírra, 2. nincs rossz ötlet, 3. ötlet szülhet ötletet. Tehát jelölj ki egy megszabott időkeretet (pl. 10 perc, vagy fél óra) az ötletelésre, és ezalatt írj fel MINDENT, ami eszedbe jut. A legnagyobb őrültségeket is - szelektálni ráérsz később. (pl. lógok a munkahelyemről, hogy tanulni tudjak; diplomát veszek a fekete piacon - átrendezem a napirendemet a tanuláshoz; megjutalmazom magam minden megtanult lecke után, stb.)
4) Válassz ki egy megoldási lehetőséget. Ha egy lehetőség nem fedi le a problémát, szerintem több is kiválasztható, csak ne ess túlzásba és ne állítsd magad lehetetlen feladat elé.
5) Cselekedj! Tegyél lépéseket objektíven és szubjektíven is. Az objektív azt jelenti, hogy ténylegesen tegyél lépéseket a kiválasztott megoldás irányába (pl. valóban tervezz meg egy új napirendet és tartsd magad hozzá), a szubjektív pedig azt, hogy változtass a hozzáállásodon. Ha ismersz agykontrollos technikákat, akkor programozz rá. Ha nem, akkor csak próbálj minél pozitívabban gondolni a dologra. Írd össze, milyen előnyöd származik a tanulásból, és függeszd ki a szobád falára, hogy mindig szem előtt legyen. Reggel fogmosás közben, este zuhanyozás közben, lefekvés előtt, felkelés után, a buszon utazva, vagy bárhol időnként mondogasd magadnak, emlékeztesd magad, hogy miért jó neked a tanulás, gondolj az élvezetes részeire, a sikerre, a tudásra, az elvégzett munka örömére, stb.

Én a múlt héten végeztem el ezt a problémafelmérést, és megoldási lehetőségként arra jutottam, hogy minden második nap foglalkozni fogok a tanulással, minden második nap viszont nem is gondolok a tanulásra, csak a hobbijaimmal, egyéb teendőimmel foglalkozom. Így megszűnik a nyomasztó érzés, mert tudom, mikor mi a dolgom, és hogy nem "bliccelés" az, ha ma épp nem a tanulással foglalkozok, hiszen tegnap is azzal foglalkoztam és holnap is azzal fogok. Ezen kívül elhatároztam például, hogy a napi emailezgetésemet, fórumozgatásomat, amivel a délutánomat kezdeni szoktam, elhalasztom estére, és a munkából hazaérve (a párom ötletére egy kis pihentető tea-szertartás után) rögtön nekilátok a tanulásnak, mert később már csak fáradtabb leszek és kevésbé lesz kedvem a tanuláshoz.

De ezek az én személyre szabott ötleteim, lehet, hogy neked teljesen másra van szükséged. Próbáld meg tényleg a fenti ötletelést, hátha neked is segít megtalálni a személyre szabott megoldási lehetőségedet! És írj, ha van még kérdésed.

Sok sikert, és jó tanulást!

Üdv:
Timi

Rusznyák Andi

Sziasztok!

Van egy problémám... Az a baj, hogy tudom, hogy tanulni kellene, de egyszerűen nem visz rá a lélek... Ti hogy motiváljátok magatokat? Hogy legyek kitartó a tanulásban?

Krisztina

Sziasztok! A nanfolyamon tanúltuk a tengerészcsomót, ésh teljesen elfelejtettem, hogy hogyan is kell, melyik kezet, a lábam melyik felére kell hogy tegyem. Valaki tudna nekem segíteni??

Zoli

Szia Timi!
Én Is irtam e-mailt : )

Köszönöm

Látogatók száma: 788736