Tanuláskontroll és gyermekagykontroll
Segíthetünk a felnőtteknek és a gyerekeknek a hatékonyabb, gyorsabb tanulásban ⇒ Tanuláskontroll, Villámolvasás, Gyermekagykontroll,
s abban, hogy világodban életed egyre teljesebbé, boldogabbá váljék ⇒ Lépcsők és Korlátok- tréning sorozat
Kapcsolat
  •   Magda Katalin: +36 30 903 1468
Bővebben

Timi

Kedves Kornél, kedves érdeklődők!

A hétvégén vettem részt a villámolvasás tanfolyamon, és arra gondoltam, rögtön frissében-melegében megosztom az élményeimet, az első benyomásokat legalábbis, mert remélhetőleg később is tudok még pozitív tapasztalatokat hozni (hiszen ez a lényeg).

Amikor a barátaim kíváncsian várták a beszámolómat a misztikusnak hangzó villámolvasás tanfolyamról, ennyit tudtam nekik mondani: nem tanultam meg varázsolni, nem tudok két perc alatt bemagolni egy kvantumfizika könyvet, és nem tudok senkit megölni az agyammal. Mókásan hangzik, de így utólag azt kell mondjam, valószínűleg ehhez hasonló eredményeket vártunk a tanfolyamtól - ezt figyeltem meg legalábbis magamon és a tanfolyam még (jó)néhány résztvevőjén.

Na jó, azt talán nem vártuk, hogy átlagemberekként sétálunk be és zsenikként távozunk - de a téma előzetes áttekintése, az elmélet megismerése után valójában arra számítottam, hogy a fotóolvasás után, aktiválás közben az agyam egyszer csak elkezd kiabálni, hogy "Hohó! Van itt valamim a számodra, nézd!", majd elkezdi zsákból önteni elém a tudást.

Nos, ilyesfajta csodák nem történtek. Az első napon hallottunk sok érdekes tényt az agyunkról, a működési elveinkről, képességeinkről, magunkról, elsajátítottunk kétségtelenül érdekes és hasznos, de különösebb ördöngősséget nem igénylő technikákat (elmetérkép, relaxáció). A második napon pedig... nos a második napon látszólag nem tettünk semmi olyasmit, amit egy hétköznapi ember nem tudott volna megtenni. Lapozgattunk, olvasgattunk, jegyzetelgettünk.

Bennem is felmerült, és azt hiszem, a tanfolyam más résztvevőiben is, hogy ennyi az egész? Kész? Ezért jöttünk ide? Ezért fizettünk? Ez lenne a villámolvasás, ez lenne a titok?

De aztán át kellett gondolnom, hogy szépen csendesen, derűsen, különösebb erőlködés nélkül alig több mint egy óra alatt (mindent belevéve: előzetes áttekintés, fotóolvasás, szuperolvasás-merülés, elmetérképezés) áttekintettem egy 200 oldalas könyv alapjait, átláttam a lényegét, és az első fejezeteket olyan részletességgel feldolgoztam, hogy akár ki is téphetném őket a könyvből, akkor sem veszítenék velük sokat, már minden a birtokomban van, amire azokról a lapokról szükségem volt. Az érdeklődő-kételkedő munkatársaimnak tíz perces előadást tartottam egy olyan részről, ami az elmetérképes jegyzetemen mindössze három-négy négyzetcentimétert foglalt el. Ha még egy órát rászánok, hasonló alapossággal végigérek a teljes könyvön. Egy 200 oldalas könyvre összesen két órát, és ami számomra fontos (másnak talán ez nem olyan jelentős, de nekem eddigi tapasztalataim alapján sokat jelent): mindenféle stressz nélkül, könnyedén és vidáman, aggodalom nélkül, élvezve az egész folyamatot.

Arra jutottam tehát, hogy a villámolvasás egyszerű dolog, bárki meg tudja csinálni, nincsen benne semmi "hókusz-pókusz" - de azért számomra ahhoz, hogy valóban CSINÁLJAM, és ne csak az elmélet fölött üljek tanácstalanul, szükséges volt, hogy részt vegyek a tanfolyamon, ahol Kornél kedvesen fogta a kezünket vagy épp határozottan noszogatott minket előre, és mindig eligazított, ha bizonytalan ponthoz értünk.

Nem tanultam meg varázsolni - de tanultam egy érdekes, mókás, sokszínű technikát, amit sokféleképp fogok tudni alkalmazni a mindennapjaimban, ha egy kicsit odafigyelek a szokásaimra. Nem tudok két perc alatt bemagolni egy kvantumfizika könyvet - bár lehet, hogy a közeljövőben a kezembe veszek egyet, mert mindig érdekelt a téma, csak túl kicsinek éreztem magam a feladathoz, de végül is mit veszíthetek? :) Nem tudok senkit megölni az agyammal - de tanultam ezt-azt arról, hogy hogyan tudom gyógyítani, segíteni magam vele.

A céljaim, amiket kitűztem erre a hétre:
- befejezem az elmetérképet a könyvről, amit a tanfolyamon elkezdtem
- fotóolvasom az angol-magyar és magyar-angol szótáraimat
- megfogadom Scheele bácsi "személy szerint nekem szóló" jótanácsát, és gondoskodom róla, hogy mindig legyen a táskámban valami olvasni való

Összességében tehát pozitív hangulatban, nem katartikus élményekkel, de derűsen és bizakodón hagytam el a tanfolyamot, amit nagy szeretettel köszönök Kornélnak és a tanfolyam résztvevőinek. Mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti, vegyen részt a tanfolyamon. Ha nem teheti meg, de érdeklődik a téma iránt, akkor szerezze be a Villámolvasás című könyvet, olvassa el, és vágjon bele - de ne aggódjon túl sokat a részletek miatt, fogja fel könnyeden és vidáman, és CSINÁLJA!

Elmetérképezéshez (ami nemcsak a villámolvasáskor, de számtalan egyéb területen is hasznosítható) jó szívvel ajánlom ihletforrásnak a http://www.mindmapinspiration.com oldalt. Angol nyelvű, de ez nem akadály, ha a képi elemekre, elrendezésre, felépítésre szeretnénk ötleteket gyűjteni (nagyon szépen megrajzolt, ötletes elmetérképek találhatók itt), de aki még egy keveset ért is angolul, az az elmetérképek tartalmából is sok érdekes gondolathoz juthat.

Mindenkinek további sok sikert és sok örömöt kívánok!

Üdvözlettel:
Timi
Sopronból

Timi

Kedves Atis!

Én pont ezen a hétvégén (tegnap és ma) voltam a tanfolyamon, és a mi csoportunkban is volt egy fiú, akinek hasonló problémája volt, de a jó hír: ez egyáltalán nem probléma. A fotóolvasás az egyetlen része a dolognak, amit emiatt valószínűleg máshogy fogsz megtapasztalni (nem kevésbé hatékonyan, csak máshogy), a többi részt pedig egyáltalán nem érinti. Úgyhogy szerintem emiatt ne aggódj. :)

Üdv:
Timi

Atis

Üdv !
Nekem az lenne a kérdésem villámolvasással kapcsolatban,hogy akinek szemtengelyferdülése van az el tudja sajátítani a villámolvasás technikáját?
Köszönettel Atis!

Timi

Szia Kornél!
Nagyon várom a válaszodat, még mindig! Emlékszel, merre induljak el gyerekagykontroll és tanuláskontroll ügyében Norvégiában? Angol tanuláskontroll könyv? Megveszem majd a csomagot magyarul, de angolul kellene anyag. Angol-norvég fordítóm már lenne:-)

Timi

Péter, gratulálok a szigorlathoz! :)

Blazsó Péter

Sziasztok!

Kornél! Most a hétvégén végeztem Nálad a villámolvasás tanfolyamot és másfél nap alatt felkészültem ("aktiváltam" az anyagot) a doktori szigorlatomra. Még egy csomó időm is maradt utánaolvasni az érdekes részeknek. Ma vizsgáztam. 15-ből 15 pont!

Köszi!

Péter

Timi

Kedves villámolvasók, oktatók, ha esetleg jártok erre! :)

Jelentkeztem villámolvasás tanfolyamra, és a tanácsotokat szeretném kérni, hogy milyen jellegű könyveket ajánlotok a tanfolyamon való részvételhez, mi számít szakkönyvnek (pl. Müller Péter könyvei beleférnek-e a kategóriába - a könyvtár a szakkönyv részlegéből kínálja őket :)), és hogy a könyvek tematikailag mennyire legyenek hasonlóak vagy különbözőek?

Előre is köszönöm a segítséget!

papa

Tisztelt Kornél!

Decemberben jelentkeztem Önnél villámolvasás-tanfolyamra, és kollégájánál - Lantos Mihálynál - részt is vettem azon.
A gyors- és a villámolvasás különbségeiről írok szakdolgozatot.
Támadt egy kis nehézségem azzal kapcsolatban, hogy két kérdőívet kellene kitöltetni gyakorlott villámolvasókkal.
Az eddigi csatornám "halottnak" tűnik, úgyhogy úgy döntöttem megkeresem a villámolvasást oktatókat.
Remélem tud segíteni. Először is megköszönném, ha Ön is kitöltené.
Másodszor - ha nem jelent nehézséget - kérem küldje el pár olyan tanítványnak, akikre remélhetőleg számíthatnék.
Kb. 20 kitöltőre van szükségem, eddig 2 ember töltötte ki.

Az egyik kérdőív az olvasói szokásokat méri:
1. www.kerdoivem.hu/kerdoiv/299243527/
A másik egy nyitott kérdéses véleménynyilvánítás a villámolvasás módszeréről:


2. www.kerdoivem.hu/kerdoiv/299285516/

Köszönettel:


Nagyapáti Anita
Válasz

Továbbítás

Nagyapáti Anita meghí

Timea

Szia Kornél!
Várom a válaszod:-)))

Nori

Szia Kornél!!
Itt Nóri, íróasztal pakolás közben (egész napos program :D) várom a 3 hetes idegennyelv tanfolyamhoz a linket, amit tegnap mondtál a tanfolyamon! Előre is köszi :).

Özv Erdei Józsefné

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy ami április 24-25-én Pécsen Villámolvasás tanfolyamra lehet-e még jelentkezni, és hol tartják. Lenne még egy kérésem, a lányommal együtt szeretnék elmenni, de mivel munkanélküli lettem közel egy éve, és senki nem él már a családban, nekünk nagyon sok lenne kifizetni a tanfolyam árát. Ha egy mód lenne rá, hogy kaphatnánk valamilyen kedvezményt, megköszönném. Én végeztem agykontroll tanfolyamot. A lányom 15-éves de még nem végzett nem tudtam volna kifizetni. Mivel a jó tanulóból nagyon rossz tanuló lett ezért szeretném ha valamilyen szinten elsajátíthatná ezt a tudományt. Türelmüket előre is köszönöm. Várom válaszukat. Üdvözlettel:Özv Erdei Józsefné

Timea

Kedves Kornél!
A hírlevél-feliratkozás már működik és a régebbieket is le tudtam tölteni:-) A válaszomra várok, nagyon bízom benne(d), hogy tudsz nekem segíteni, merre induljak el.
Csak egy észrevétel a 2. hírleveleddel kapcsolatban: itt Norvégiában is igaz, hogy fejlett ország és minden ingyenes, minden tanteremben smart board, hi-tech minden, 17-18 éves középiskolásoknak nincs papírkönyvük, minden softwareken zajlik....de a tanításmódszertanuk gatya...sírhatnékom és kiabálhatnékom van néhány angol órán, ahol asszisztensként vagyok jelen. Nap, mint nap szembesülök vele, hogy kincset ér a magyar oktatási rendszer...remélem nem fogják nagyon elrontani az okosok!
Várom a válaszod!

papa

Viki! Szerintem igen, de majd Katival beszéld meg!

Lengyel Réka

Szia Kati!
Nagyon izgultam, mert kiderült, hogy én megyek a matek versenyre. Már odaértünk a másik iskolába, eszembe jutott az AGYKONTROLL. Amikor egy nehezebb feladathoz értem, csak összetettem a három ujjamat, és eszembe jutott a megoldás. Minden feladatot meg tudtam csinálni, kivéve 1-et, amit csak félig. (Mert nem tanultuk.) Végül 2. lettem.

Szeleczky Viki

Szia Kornél! Nemrég végeztem el nálad a gyerekagykontrollt és a kétnapos villámolvasásra is megyek, Kecskeméten. Azt szeretném kerdezni, hogy üdülési csekken tudnék-e könyveket vagy cd-t venni?

papa

Andi! A szavak ereje fontos és működik, de a spontán aktivációra ezzel együtt sincs garancia. Viszont mivel vesztenivaló nincs, csak nyerhetsz vele, programozd! Vizsgára készülvén azonban ez sem garancia, tudod!

Andi

Szia! Nem az a Szavak ereje, amikor sokszor elmondunk valami pozitív dolgot, és ez teljesülni fog?

papa

Andi! Mit értesz \\\"szavak ereje\\\" módszer alatt?

Andi

Szia Kornél! A gyerekagykontroll-tanfolyamon tanított "Szavak ereje" módszerrel lehetséges spontán módon aktiválni a villámolvasottakat?

Rozsán Tímea

Rendben Kornél!
Tudok várni, addig sem unatkozom ám:-)))
Jobb egy megfontolt, ötletes válasz, mint a hirtelenkedés...Take your time, kolléga:-)))

Látogatók száma: 788698