Tanuláskontroll és gyermekagykontroll
Segíthetünk a felnőtteknek és a gyerekeknek a hatékonyabb, gyorsabb tanulásban ⇒ Tanuláskontroll, Villámolvasás, Gyermekagykontroll,
s abban, hogy világodban életed egyre teljesebbé, boldogabbá váljék ⇒ Lépcsők és Korlátok- tréning sorozat
Kapcsolat
  •   Magda Katalin: +36 30 903 1468
Bővebben

Kovács Lilla

Kedves Kornél! Érdeklődnék, hogy Tatabányára vagy környékére terveznek-e tanuláskontroll és villámolvasás tanfolyamot? Köszönettel, Kovács Lilla

papa

Kedves Aranka! Tudtommal Maxim kollégám tart Győrben rendszeresen villámolvasás tanfolyamot. Ha szervező vállalja, természetesen bárhová elmegyünk, különösen a Tanuláskontrollal.

Farkas Aranka

Kedves Kornél!

Érdeklődni szeretnék, hogy Győrben tervezel villámolvasás és tanuláskontroll tanfolyamot?
Igény biztosan lenne rá, hiszen egyetem város vagyunk és nem mindig könnyű egy - egy vizsgaidőszak. Agykontroll tanfolyamok csak évente egyszer kerülnek megrendezésre és semmi lehetőségünk egy új tanulási forma elsajátítására...

Válaszodat előre is köszönöm.

Farkas Aranka

papa

László!
Hogy a problémádra megoldást találjunk, ahhoz előbb beszélgetnünk kellene róla, s ez a fórumon nem megy. Ha gondolod, hívj: 30/9675-229 Kornél

László

Kedves Fórumozók!

Tapasztalatom szeretném megosztani a villámolvasással kapcsolatban.

Néhány hónappal ezelőtt kerültem kapcsolatba Paul R. Scheele Házi villámolvasás című könyvével, és a mellékelt hanganyagokkal. Nagyon érdekesnek találtam ezt a témát, gondoltam egy próbát megér.
Mindent úgy csináltam, ahogyan az a hanganyagokban elhangzott, nagyon jól végigvezetett a témán.
A tökéletes memória relaxációt kezdtem el hallgatni mindíg, mielőtt leültem tanulni. Néhány alkalom után azonban nagyon fura dolgok történtek. Nem tudom, hogy ismeri-e valaki konkrétan ezt a relaxációt, de a lényege a testi-lelki ellazulás, és az elme pozitív gondolatokkal történő "megtöltését" jelentené, amivel könnyebben menne a tanulás.
A probléma ott kezdődik, amikor el kell magam képzelni különböző helyeken, különböző szituációkban. Egy ideg semmi baj nincs, sikerül teljesen ellazulnom, koncentrálnom. Ezután néha rémálomszerű-képek ugranak be teljesen a semmiből. Egyszerre önt el egy melegség, valamint szó szerint kiráz a hideg. Teljesen elmegy a kedvem ezután mindentől, a hangulatomat is teljesen lehúzza. A legszörnyűbb az egészben, hogy még napok múlva is néha eszembe jut ez az élmény, és nem tudok vele mit kezdeni.
Nem tudom, hogy valaki élt-e már át hasonló dolgot. Mit lehetne ezzel kezdeni? Valakinek esetleg lenne valami tanácsa a probléma megoldására?
Köszönöm a segítséget!
Üdv: László

papa

Szia, Kornél!

Forró Tímea vagyok és a marosvásárhelyi villámolvasás tanfolyamodon voltam a tavasszal. Nem tudom mennyire emlékszel, de 2. napra egy vaskos gyógyszertan könyvet vittem magammal, amiből 2 hét múlva vizsgáznom kellett. Fotó olvastam azt a fejezetet, amire éppen szükségem volt majd ott a tanfolyamon el kezdtem SzRET-t készíteni róla. Ezt itthon folytattam, amiből sikeredett 6 db A3-as összerajzolt és ragasztgatott, toldott-foldott lap és 3 db A2-es. Ahogy a vizsga közeledett egyre jobban kezdtem bepánikolni, hogy nem állok sehol, itt a vizsga, nem tudok semmit, DE lecsitítottam magam és ezekből a jegyzetekből tanultam továbbra is. Vizsga előtt nagyon nyugodt voltam és a rendelkezésre álló 30 percből 10 alatt megoldottam a tesztet. Hihetetlen volt, ahogyan elolvastam a kérdést és a válaszokat egyből éreztem, hogy melyik a helyes. A 10 pontból 9-et értem el, szóval sikerült bebizonyítanom MAGAMNAK, hogy ez a módszer roppant egyszerű, mégis sokkal hatékonyabb, mint a sima memorizálás.
Ez úton is nagyon szépen köszönöm és kívánok továbbra is sok energiát neked, hogy minél több embernek tudd megmutatni ezt a nagyszerű módszert.
Minden jót neked,
Timi :)

papa

Anna! Nem kell "húznod" a tekinteted, e helyett a nyitott könyv közepén "nézz át" folyamatosan! Tehát "elég, ha ezzel a szemállással végiglapozom a könyvet" - igen.

Anna

Kedves Kornél!

Annyi kérdésem lenne a villámolvasással kapcsolatban, hogy ugye látni kell a fantomoldalt. Ez meg is van. Elég ha ezzel a szemállással végiglapozom a könyvet, vagy ezen a megjelent fantomoldalon végig kellene húzni a tekintetemet? Akárhogy próbálkozom, mire a lap aljára érek a "tekintethúzós" módszerrel, eltűnik a fantomkép.
Elnézést az "érdekes" megfogalmazásért.
Köszönöm szépen a segítséget!

papa

Flóra! Igyekszem utánajárni a teszt eredetének.

papa

Kedves Barátunk!
Örömmel értesítelek, hogy Duncan újra eljön hozzánk májusban Zene megértése szemináriumot tartani! Egyéb infók és jelentkezés a megújult www.zenetanfolyam.hu oldalon.
Várunk szeretettel, Üdv: Petz Ildikó, tanfolyamszervező 06-705876116 www.zenetanfolyam.hu

Flóra

Sziasztok!
Én elsőéves hallgatóként végeztem el egy agykontroll tanfolyamot, nagyon hasznosnak tartom a mai napig is. Annyira tetszett az ott elsajátított technika, hogy a szakdolgozatom témáját is ennek megfelelően választottam. Igyekszem tudományosan is bebizonyítani, hogy az agykontroll mennyit segít a tanulásban. Ahhoz viszont, hogy "kellőképp" hivatalos legyen a szakdolgozatom, egy kicsit több forrásra lenne szükségem, mint a megvásárolt DVDn és CDken van.
A Hatékony tanulás mesterfogásai című DVD-n van egy teszt, ami a tanulási stílusokat méri be. Esetleg nem tudja valaki, honnan jött ez a teszt, ki fejlesztette ki, és mikor használták először?

Elnézést kérek, lehet, hogy nem a megfelelő fórumon érdeklődök, de ahogy olvasom a hozzászólásokat, az adminok még mindenre tudtak válaszolni :)

Legyen kellemes napotok! :)

papa

Kedves Judit! A tanfolyam pontosan erre lett "kitalálva":)! Ha hívsz, részletesebben is meg tudjuk beszélni.
Üdvözlettel:

Judit

Kedves Kornél!

Én 52 évesen szeretnék egy komoly egyetemet elvégezni, szerinted ebben a korban is hasznát veszem a tanuláskontrollnak?

papa

Kedves Bakos Lászlóné! Valószínűnek tartom, hogy Ön az agykontroll.hu-n nézelődött, s leveléből úgy ítélem, az agykontroll tanfolyamról beszél, amit nem mi tartunk felnőtteknek. A két honlap két külön cég, különböző tanfolyamokkal. Ez itt a tanulaskontroll.hu. Jó nézelődést! Üdvözlettel: Bakos Kornél

Bakos Lászlóné 8200 Veszprém Egry József u.11/B 2/

T.Cím !
Veszprépmi lakos vagyok. Átnéztem az idei veszprémi tanfolyamok időpontját, árait stb. és nem találtam abban az ismétlőkre vonatkozó sorokat.Megszünt volna az a lehetőség, hogy a 4 napos előadáson szolidabb áron részt vehessünk. Nyugdíjas vagyok, de ismétlő lennék.
Kérem szíves válaszukat, mit nem értettem meg a WEB lapjukon. Szíves v álaszukat előre is köszön öm.Üdv özlettel: Bakos Lászlóné Veszprém rozsa.bakos@chello.hu

papa

Csilla! A terv, amit eddig tudok:április 26-27. Villámolvasás, Eger. Figyeld a honlapot, napok kérdése és fent lesz minden pontosan!

Juhász Csilla

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Egerbe mikor lesz agykontroll vagy villámolvasás tanfolyam?

papa

Szia Kornél
Legutóbbi levelem és a villámolvasás tanfolyam (Salgótarján május 4-5) óta 8 hónap telt el. Azóta több vizsgám is volt és ehhez rendszeresen használtam a villámolvasás adta előnyöket.
A napokban szokás szerint vizsgára készültem. Mindig nagyon kevés az időm (tudod a 3 csemete) és ez most sem volt másként.
Az tanév elején sajnos nem volt időm minden elmetérképre, de a könyvek fotoolvasása megtörtént. Elkezdődött a vizsgaidőszak, lement a 2 nehéz vizsga elsőre és mivel csak ezekre koncentráltam, a többinek még neki se álltam.
A következő vizsganap ezek után egy hét múlva 3 vizsgatárggyal volt. Mivel ilyenkor rohannak a napok, - néha úgy érzem kettesével röpülnek- még fel sem ocsúdtam, már tényleg el is telt a hétvége, ami nálunk elég mozgalmasan szokott telni, csak kedden tudtam nekiállni a tanulásnak. Számolgattam az időt mire, hogyan futja 4 nap alatt, a szombati vizsgáig. Meló, gyerekek, karácsonyi készülődés mellett ez valljuk be alig idő, a három darab két-háromszáz oldalas tankönyvre. Na, de sebaj, gondoltam, alig 3 hónapja agykontrollt is végeztem tehát mondhatni már a szárnyaim is kinőttek, szóval rajta. (ezt arra értem, hogy nagyon magabiztos és nyugodtabb lettem:) ) Gondoltam most itt az alaklom, megpróbálni a villámolvasást agykontrollal. Ott azt tanultam: nyugodtan, higgadtan, nem kapkodj, nem görcsölj, lazits, megbízom magamban, magabiztos vagyok blablabla...szóval ez a tömör lényeg.
Megdöbbentem......A korábbinál még gyorsabban és hatékonyabban ment minden. Most persze nem kaptam mindenre ötösöket, kettő tárgy csak négyes lett...:D.
A vizsga után itthon magamban örvendezve aztán, a villámolvasásról rólad másolt elmetérképre esett a pillantásom, ami az asztalomnál ki van ragasztva.
A 4.aktiválás merülés - intuicióra és az 5. sebesolvasás közötti KESKENY SÁVRA esett a pillantásom - ÉBER ELLAZULTSÁG. Úr Isten!!! én ezt eddig nem is használtam, csak most! Mit is jelent ez tulajdonképpen???? Ne kapkodj..., nyugi....., van mindenre időd...., figyelj...., koncentrálj.... A tanfolyamon nekem ez nem jött le, hogy ez a rész ennyire fontos a villámolvasásban!!!!!!
A zseniségembe vetett hitem megingott egy pillanatra, hisz 8 hónapnak kellett eltelni, hogy rájöjjek ERRE.
Tehát tapasztalatom összegzéseként tanácsként, a most villámolvasást tanulóknak üzenném:
Ne tanuljatok görcsösen, mert villámolvasással mindent éppen időben meg lehet tanulni, bár nem árt időben kezdeni (és agykontoll sem kell hozzá, csak józan ész)
Én, ugyan gyakran vagyok az utolsó pillanatos figura, de ez a körülményeimből adódik. Most azonban megfogadtam, több időt hagyok magamnak, mertNYUGISAN és GYORSAN TANULNI, MÉG JOBB, és élvezetesebb lehet. Egyébként, ha nem így teszel - és kapkodva tanulsz - sincsen semmi, csak becsúszik néha egy-egy négyes..... Villámolvasással a világ tudása a lábaitok előtt hever, csak ne felejtsétek el felvenni!
Kornél,
Egyébként tanácsod szerint CSAK FOTOolvastam a német-magyar , magyar-német nagyszótárt is. Hát döbbenet...... Néha olyan szavakat használok, természetesen a megfelelő szövegkörnyezetben, amiről nem is tudtam hogy ismerem. Azt gondoltam sebesolvasással is végigmegyek a szótáron, amint lesz egy csepp időm. Tapasztalatszerzés után legközelebb erről is írok.
üdv: Angéla

papa

Kálmán!Kérdéseiddel hívj telefonon:30/9675-229

Solticz Kálmán

2013.12.6-7-i villámolvasás helyszíne Budapesten hol lesz?

Látogatók száma: 788706